Propenda zoekmachine ingediend op EIPP

Door dergatsjev op vrijdag 7 juni 2019 11:45 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 1.287

Propenda is ingediend op European Investment Project Portal (EIPP). Investeringen voor een zoekmachine worden door Propenda vanaf nu gezocht. Het project van Propenda is opgebouwd en gelanceerd door private investeerders. Met elkaar hebben ze € 300.000,- geïnvesteerd in een nieuwe zoekmachine voor de vastgoedsector.

Het project loopt al vanaf 2015 in België en er zijn de nodige stappen genomen voor internalisatie in zowel Nederland als Duitsland. Vanaf 2019 is er een apart bedrijf gestart om het online verkoopproces binnen de vastgoedsector te vereenvoudigen. Gepubliceerde cijfers van Google Analytics laten zien dat er daadwerkelijke interesse is in deze nieuwe Propenda-technologie.

Artificial Intelligence van Propenda Assistant beveelt op basis van gebruikersgedrag consistente ervaringen aan om het gebruikersproces te vereenvoudigen. Internationale gebruikers met een voorkeur voor duurzaam wonen die op zoek zijn natuur een eco-vriendelijke woning, zoeken bijvoorbeeld vanuit Propenda in een gecontroleerde marktplaats van honderdduizenden panden van professionals en particulieren.

Propenda stelt hiermee de eerste Artificial Intelligence Assistant voor die op interactieve wijze op maat gemaakte ervaringen adviseert op basis van gedrag, conversatie, voorkeuren én de sociaal-ecologische betrokkenheid van elke gebruiker. De slimme assistent zoekt in Propenda vastgoed die door de community is geverifieerd en afkomstig is van verschillende bronnen. In ontwikkeling bij Propenda is momenteel een interactieve module voor vastgoed op basis van geautomatiseerde domeinkennis.

Chatbots en vastgoed, het is dé nieuwe revolutie in het vastgoed. Het zijn kleine programmaatjes en spelen een steeds grotere rol voor zowel makelaars als vastgoedbedrijven. Dat is de overtuiging van Sergej Dergatsjev. Hij is werkzaam als zaakvoerder van Online Solutions Group BVBA. Hij integreert momenteel een chatbot-platform voor vastgoed en heel specifiek de Propenda zoekmachine.

Voorheen moesten woningzoekers voor persoonlijk advies eerst langs een makelaarskantoor of met de verkoper praten om duidelijk te krijgen welke soort woning het beste aansluit op hun behoeften. Propenda plaatst deze expertise echter in een online domein inclusief een online assistent. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met Propenda te praten in eigen woorden: "Ik zoek een woning in Antwerpen". Propenda begrijpt dit en stelt aanvullende vragen die van belang zijn voor de zoektocht van woningzoekers. De relevante zoekresultaten dragen vervolgens bij aan het maken van de beste aankoopbeslissing.


Bron:
https://www.computable.be/artikel/techwire/big-data/6678215/5594144/propenda-zoekmachine-ingediend-op-eipp.html

https://www.dergatsjev.be/2019/06/artificial-intelligence-van-propenda.html

Volgende: Hoe data de toekomst bepaalt 30-07 Hoe data de toekomst bepaalt
Volgende: Webshop starten is kinderspel 03-'19 Webshop starten is kinderspel

Reacties


Door Tweakers user walteij, vrijdag 7 juni 2019 12:33

Het klinkt als een mooie oplossing. Maar ik denk niet dat deze chatbot/zoekmachine heel effectief gaat worden.
In NL zou de chatbot een mooie aanvulling kunnen zijn op Funda, want 95% van de makelaars zijn hun koopaanbod toch op Funda. Daarmee kan propenda dus snel en effectief de Funda gegevens doorzoeken en de resultaten sneller teruggeven dan Funda zelf wellicht kan.
Alleen zal Funda dan Propenda moeten gaan gebruiken.

In andere landen is de makelaarswereld alleen een heel stuk anders dan in NL. Iets als Funda is in Duitsland al bijna onvoorstelbaar. Iedere makelaar daar beschermd zijn woningaanbod en zal dit alleen op de eigen website plaatsen.
In Spanje is het normaal dat je je woning via meerdere makelaars aanbied, die allemaal op een andere manier de woning aanprijzen.
En ook daar is geen funda-achtige website, waar alle makelaars hun aanbod ook op plaatsen.

Dus tenzij propenda alle europese makelaars websites gaat afstruinen en alle gegevens daarvan gaat verzamelen, indexeren en dedupliceren, zou propenda een goede toevoeging kunnen worden. De vraag is alleen of wetgeving in enkele Europese landen het 'leegtrekken' van een commerciele website wel toe staat….

Door Tweakers user dergatsjev, vrijdag 7 juni 2019 14:28

Bedankt voor positieve reactie. Ik hou van tweakblogs omdat hier dikwijls zoveel slimme reacties verschijnen.
Immo kantoren gebruiken meestal generiek platformen die in hun buurt publiceren XML van makelaars met panden. Zoals bijvoorbeeld: https://www.whise.eu/

Daarnaast zullen nog platformen verschijnen zoals multiposters voor vacatures deze zullen zorgen voor integratie en centralisatie van gegevens.

Vastgoedmarkt is nog te traag maar digitalisering en digital transformation begint al.

https://be.propenda.com/suite/
https://be.propenda.com/propenda_xml.html

Nu is voorlopig noodzakelijk om zoekertjessites te crawleren omdat ad hoc particulieren plaatsen alleen hun panden daar en multiposters bestaan nog niet. Bij me weten er is geen plaatform waar particulier zou een pand automatisch doorplaatsen naar alle sites van een bepaald land. Daarom centraliseren we op deze manier. :)

Door Tweakers user johnkeates, vrijdag 7 juni 2019 15:43

XML exchanges bestaan al heel lang. Er zijn ook zo'n 3 tot 4 standaard formaten waarin dit gebeurt. Doorplaatsen kan ook al heel lang, zowel synchroon als asynchroon. Er zijn alleen ook veel bedrijven en sites die dat niet willen en dan mag je als plaatser dus lekker zelf alles overal uploaden.

Er zijn veel sites die een verdienmodel hebben dat niet gebaat is bij een centrale zoekmachine die gratis alles te vinden maakt, en dat op zich maakt al weer dat een project wat dat juist wil doen gewoon stuk gaat.

Door Tweakers user dergatsjev, vrijdag 7 juni 2019 21:27

johnkeates schreef op vrijdag 7 juni 2019 @ 15:43:
XML exchanges bestaan al heel lang. Er zijn ook zo'n 3 tot 4 standaard formaten waarin dit gebeurt. Doorplaatsen kan ook al heel lang, zowel synchroon als asynchroon. Er zijn alleen ook veel bedrijven en sites die dat niet willen en dan mag je als plaatser dus lekker zelf alles overal uploaden.

Er zijn veel sites die een verdienmodel hebben dat niet gebaat is bij een centrale zoekmachine die gratis alles te vinden maakt, en dat op zich maakt al weer dat een project wat dat juist wil doen gewoon stuk gaat.
Ik bedoel multiposters zoals hier voor vacatures. https://www.broadbean.com/nl/
Vroeg of laat komt ongeveer hetzelfde voor vastgoed.

In België zijn er ook interessante initiatieven van makelaars. Ze hebben samen een hotspot gemaakt https://www.immoscoop.be/ https://www.facebook.com/IMMOSCOOP/
Ik weet niet hoever zitten ze op technologische vlak maar in online en offline marketing ze zijn sterk . Project werkt en haalt iedere jaar betere cijfers op.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 8 juni 2019 08:36]


Door Tweakers user dergatsjev, dinsdag 11 juni 2019 15:02

We have the pleasure to inform that our project Propenda search engine (EIPP-20191259) is now published on the European Investment Project Portal (EIPP).
https://ec.europa.eu/eipp...ojects/project-11567.html
The project will be visible for investors on the EIPP website www.ec.europa.eu/eipp.

We have not yet uploaded a pitch book, please see our VIDEO NL
https://youtu.be/dm9AJQG926M

Reageren is niet meer mogelijk